Работно време

Понеделник до петък
08:00 - 20:00

Адрес

Ул. "Братя Миладинови" 104-108

Телефони

+359 878 605 441 - Гинекология
+359 878 605 443 - Стоматология

Специализирана клиника за прекъсване на нежелана бременност

Цена за аборт:

290 лева

Информация за прекъсване на нежеланата бременност :

Искате да узнаете нещо повече за това какво представлява прекъсване на нежелана бременност? Ние събрахме най-важната информация и отговорите на въпроси, които наши пациенти често задават. 

Какво представлява процедурата?

Аборт е прекъсване на бременността преди плода да е достигнал жизнеспособност. За аборт се говори до 24-та гестационна седмица или 6-ти лунарен месец на бременността. След този срок се говори за преждевременно раждане.

Абортите могат да са спонтанни, т.е. не предизвикани от медикаменти или медицински процедури или аборт по желание. Аборта по желание се извършва след настояване на пациентката за прекъсване на бременността по лични причини – социални, битови, финансови, неподходящ период в живота и т.н. Освен този тип аборт може да има и аборт по медицински индикации. Последния вид се извършва при наличие на тежки аномалии на плода или застрашаващи живота и здравето на бременната жена състояния – тежка преекламсия (усложнение на втората половина на бременността съпроводено с високо кръвно налягане, протеин в урината, отоци, нарушено зрение, сърдечни, чернодробни, бъбречни и мозъчни нарушения), тежък хиперемезис (ексцесивно повръщане по време на бременността), тежък диабет и т.н. Тези усложнения се срещат изключително рядко в настоящето благодарение на адекватните грижи за бременните и достъпните здравни услуги в България.

Прекъсването на нежелана бременност протича в няколко фази и основните оплаквания са кървене от гениталиите и болки ниско в корема. Кървенето може да е слабо или по-обилно. Важно е да се знае, че има поредица от причини, които могат да доведат до вагинално кървене без да са повод за притеснение или да застрашават бременността. Но дори и кървенето да е от матката ние сме наясно, че около 20-30% от бременните жени могат да имат това оплакване в началото на бременността. Болката ниско в корема е друг симптом, но само и единствено, ако е ниско долу в корема и е по средата, над срамната кост. Болка, която е по-високо, отстрани и т.н. не е повод за притеснение за аборт. Разбира се, че всяко кървене и болка трябва да бъдат „разследвани“ от вашия акушеро-гинеколог и то навреме, т.е. не след ден, два, а в рамките на няколко часа.

Снимка от гинекологичен кабинет- прекъсване на нежелана бременност

Медицински център

Доктор Домусчиеви

Един от най-добрите медицински центрове за прекъсване на нежелана бременност.